Dinsdag 19 september was een dramatische dag voor de Britten. Bij het Gemeentemuseum en via de Amsterdamseweg bij Oosterbeek hadden de paratroopers geprobeerd om Arnhem te bereiken, maar op beide plaatsen werden ze teruggeslagen.
De Duitsers maakten die dag honderden krijgsgevangenen. De Duitsers hadden in Arnhem op dat moment verschillende Kriegsberichter rondlopen, die met hun kleinbeeldcamera’s tientallen foto’s maakten van de gevangengenomen Britten. Veel van die foto’s verschenen in Duitse kranten en tijdschriften om het thuisfront ervan te overtuigen dat de oorlog nog niet verloren was.
Dezelfde jeep vanuit een andere hoek. Op de achtergrond duidelijk herkenbaar Musis Sacrum.
Drie gevangen genomen Britse soldaten die onderdeel uitmaken van het 11e Bataljon worden afgevoerd. Het 11e Bataljon probeerde dinsdag 19 september door te breken bij het Gemeentemuseum.
Britse gevangenen voor de deur van een woning aan de Utrechtseweg tussen het Gemeentemuseum en het Elisabeth Gasthuis.
Een Britse gevangene die wordt afgevoerd over de Utrechtseweg in Arnhem steekt zijn middelvinger op naar de fotograaf; Kriegsberichter Erich Wenzel.
De man met de lange overjas aan is generaal Harmel, die leiding gaf aan de 10e SS Pantser Divisie Fundsberg. Hij ondervraagt een Poolse paratrooper die meteen na zijn landing bij landingszone LZ-L zojuist gevangen is genomen door de Duitsers.
Britse soldaten, vermoedelijk van A Company van de King’s Own Scottish Borders, worden afgevoerd.
Een foto met een verhaal. Kort nadat deze foto genomen werd, wist de tweede persoon van rechts op deze foto te ontsnappen. Gunner Eric Milner draagt zijn linkerarm in een mitella nadat hij gewond raakte toen de Duitsers zijn positie overvielen.
Milner wist te ontsnappen door stilletjes weg te wandelen. Milner wist verbazingwekkend genoeg weer aansluiting te vinden bij de Britse posities in Oosterbeek, waar hij op zondag 24 september voor een tweede keer gevangen werd genomen.
Gevangengenomen Britse soldaten worden via de Jansbinnensingel afgevoerd in de richting van het Velperplein. Vermoedelijk gaat het hier om soldaten die ’s ochtends vroeg gevangen zijn genomen in de buurt van het Gemeentemuseum. Wat de Duitse fotograaf die deze foto nam niet wist, is dat hij ook het hoofdkwartier van de verzetsbeweging in Arnhem op de foto heeft gezet. In de kelder van het huis op de achtergrond bevond zich de verzetsgroep van Piet Kruijff, beter bekend als Piet van Arnhem.
Britse soldaten van verschillende eenheden worden bewaakt in een weiland bij Arnhem.